top of page

‘KİMYA’ HAYATIN HER ALANINDA

  • HEMDEM
  • 30 Nis 2019
  • 2 dakikada okunur

Güncelleme tarihi: 8 May 2019

Kimya Mühendisleri, aldıkları eğitim ile teknolojik gelişmeler doğrultusunda hayatın her alanında çalışma imkanı buluyor.



Kimya Mühendisleri, bilgi ve becerilerini kullanarak teknolojik gelişmeler doğrultusunda topluma hizmet ederek, bilim ve teknolojinin ülkede, dünyada gelişmesine ve yayılmasına katkıda bulunuyor.

Selçuk Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümünden mezun olan daha sonra Konya Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliğinde Yüksek Lisans eğitimine devam eden Selen Polat, aldığı eğitim hakkında bilgi verdi.

Kimya mühendisliğinin sanıldığının aksine kolay ve zevkli bir meslek olduğunu söyleyen Selen Polat, ‘’Hayatımızın her noktasında bulunan ürünlerin, eşyaların, proseslerin genelinde Kimya bilimi bulunuyor.” dedi.

Polat, Kimya Mühendisliği bölümü amacının malzemelerin enerji içeriklerinin değişime uğradığı proseslerin geliştirilmesi ve uygulama alanlarında yeterli bilgiye sahip mühendisler yetiştirmeye odaklandığını aktardı.


Geniş çalışma ve pratik imkanı

Kimya bölümünü seçmesinin planladığı bir karar olmadığını, eğitim hayatı boyunca sayısal bölümlerle ilerlemesinin kendisini Kimya Mühendisliğine ittiğini belirten Polat, ‘’ Tercih zamanında Kimya mühendisliği Bölümünü incelerken geniş çalışma alanına sahip olduğunu ve teorik olmasının yanında laboratuvar içeriği pratik çalışmalara da olanak sağlaması benim bu alana yönelmeme sebep oldu.’’ şeklinde konuştu.

Birçok bölümde gönüllü olarak çalışmalara katılmanın yararlı olduğunu vurgulayan Polat, eğitim aldığı çalışmalarda öğrendiği teorik bilgileri pratiğe dökme şansını bulduğunu söyledi.


“Ben öğrendim bitti diyemiyorsunuz”

Her bölümün kendine has zorlukları olduğunu hatırlatarak Kimya Mühendisliğinin de kendi içinde zor olduğunu belirten Mühendis Selen Polat,” Bu bölümün geniş çalışma alanı zorlayabiliyor. Çünkü mezun olduğunuz da ben öğrendim bitti diyemiyorsunuz. Ancak çalışma sürecine girdiğimizde bu sektöre ait bilgileri tamamen öğreniyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kimya mühendisliğinin çalışma alanlarının diğer bölümlere göre kısıtlı olmadığını, ayrıca iş bulma konusunun kişinin ilgilendiği alan ile bağlantılı olduğuna değinen Selen Polat, “Bu sektörde Araştırma ve Geliştirme (AR-GE), laboratuvar, kalite kontrol, proses yani üretim aşamaları bölümlerinde çalışma imkanı var.” dedi.




Baş unsur İngilizce

Günlük konuşulan İngilizce ve mesleki İngilizceyi karşılaştırarak terimlerin, anlamların, yazı türlerinin farklılık gösterdiğine dikkat çeken Selen Polat, “Herhangi bir bilgiye ulaşmak isterseniz bunu Türkçe bulabilme ihtimali yüzde 5 falandır. Bütün kaynaklar yabancı dilde yazılı. Bu yüzden İngilizceyi iyi öğrenmek gerekir.” diye konuştu.


Tezli yüksek lisans avantajı

Yüksek Lisans konusuna değinerek özellikle Tezli Yüksek Lisans yapmanın kişiyi diğer üniversite mezunlarından bir adım öne çıkardığını söyleyen Polat, öğrenmeyi, araştırmayı seven ve üniversitede de çalışmayı isteyen kişilere yüksek lisans yapmayı önerdi.

Selen Polat, Üretim ve Araştırma Geliştirme gibi alanlarda çalışmayı isteyen kişilere, Kimya Mühendisliği Bölümünü tavsiye ederek doğru mesleğe karar verip o meslekte mutlu ve hevesli bir şekilde çalışmayı sürdürmenin önemli olduğunu sözlerine ekledi.


Sinem Adanmış

 
 
 

Commentaires


©2019 by HEMDEM. Proudly created with Wix.com

bottom of page