Sürekli eğitim döngüsü
- HEMDEM
- 9 May 2019
- 2 dakikada okunur
Eğitim ve Kalite Uzmanı aynı zamanda Çağrı Merkezi Hizmetleri Bölümü öğrencisi Betül Kabil, eğitimi ‘istenilen her konuda kendini tamamlama’ olarak açıkladı.

Eğitim ve Kalite Uzmanı Betül Kabil, eğitimin bir gelişim süreci olduğunu ve bunun sadece okul ile sınırlı kalınmamasını, kişilerin sürekli seminerler ve sertifikalı eğitimlerle kendilerini geliştirip desteklemesi gerektiğini vurguladı.
Uzman Betül Kabil, eğitim ve kalite uzmanlarını; kurumun yapısına uygun çalışan kişilerin eğitim ihtiyaç alanlarını, desteklenmesi gereken durumları tespit eden, eğitim içeriği oluşturan ve gerekli desteği sağlayan kişiler olduğunu söyledi. Betül Kabil, eğitim ihtiyaçlarını belirlemek için gözlem ve takibin çok önemli olduğuna değinerek eğitim uzmanı olan kişilerin görevlerini “Bireysel ve grup feedback (geri bildirim) planı oluşturmak, şirket içi eğitim ihtiyaç alanlarını belirlemek, kuruma gelen yeni bir bilgi vb. yeni bir sistem olabilir. Bunların aktarım aşamasını organize etmek ve bilgilendirmek, en önemlisi gelişim durumunu takip etmek ve farklı ne yapılabilir noktasında üretici olmak.” şeklinde açıkladı.
“Sürekli eğitim, destek ve gelişim döngüsü”
Bir hukuk ve danışmanlık bürosunda Eğitim ve Kalite Uzmanı olan Kabil, sürekli eğitim, destek ve gelişim döngüsü ile eğitim sürecinin devam ettiğine dikkat çekerek eğitim aşamalarını “Oryantasyon (şirket tanıtımı), kişisel gelişim eğitim programları, bağlı oldukları alanlarla ilgili proje ve ilgili ekran eğitimleri, stres yönetimi, motivasyon, simülasyon ve kalibre çalışmaları, etkili tahsilat teknikleri, zorlu görüşmeler ile başa çıkma, etkili iletişim teknikleri ve öfke kontrolü” şeklinde ifade etti.
Kabil, kişilere eğitimin birebir ya da toplu şekilde verildiğini bildirdi.
Eğitim sonunda gözlem ve takibe devam ediliyor
Ekip arkadaşlarını destekleme amaçlı eğitim sürecini oyunlar ile daha eğlenceli hale getirdiklerini ileri süren Eğitimci Betül Kabil, empati, öfke kontrolü ve ekip ruhu gibi türlü aktiviteler yaptıklarını söyledi. Eğitim Uzmanı Kabil, kişileri eğitim sonrasında da gözlemlemeye devam ettiklerini söyleyerek kişilerin eksik oldukları konuları tespit edip bu doğrultuda yeniden eğitim verdiklerini belirtti.
Yapılan işin çok stresli olduğuna değinen Uzman Kabil, verilen eğitimler sonucunda kişilerde geri bildirim desteğiyle başa çıkabilme ve kontrol mekanizmasını kaybetmemek gibi kazanımların oluştuğunu kaydetti.
Eğitim ve Kalite Uzmanı Betül Kabil, eğitimci olmak için önce kendinizi tebrik ederek işe başlayıp sonrasında sahne kullanımı, etkili iletişim, diksiyon, ses kullanımı ve akademik başarı gibi konularda kendinizi geliştirmeniz gerektiğini söyleyerek sözlerine son verdi.
Sonay Çalık
Comments